Tarhana çorbası Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Mesire ve Piknik Alanı’nda düzenlenen festivalde, tarhana çorbası için hazırlanan dev kazan alanda kuruldu. Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek amacıyla, 33 aşçının önderliğinde sabahın erken saatlerinden itibaren tarhana çorbası yapımına başlandı.

Hazırlık aşamasında dev kazanın kapağı, vinç yardımıyla açılıp kapatıldı.

Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici ile beraberindekiler, yaklaşık 6 saat süren pişirme sürecinde gerekli ölçümleri ve denetimleri gerçekleştirdi. Gemici, sonuçları alanda kurulan sahnede açıkladı ve Guinness World Records’un uluslararası kurallarına uymanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Gemici, Hollanda’da bulunan mevcut rekorun 26 bin 658 litre olduğunu belirterek, Uşak Belediyesinin 30 bin 292 litrelik tarhana çorbasıyla yeni bir rekora imza attığını duyurdu.

Rekor belgesini Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a takdim ettikten sonra Yalım, tarhana çorbasının yapımında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Yalım, “Amacımız kesinlikle Uşak’ı tanıtmak. Uşak’ı tanıtmaya devam edeceğiz. İkinci amacımız ise Uşak’ın sembolü olan tarhanayı daha iyi tanıtmak. Artık dünya rekortmeni, dünyanın en büyük kazanında pişen tarhananın sahibiyiz.

Bu kazanda 30 bin 292 litre tarhanayı oluşturan, 2 bin 200 litre tarhanayı veren Uşak’taki tarhana üreticilerinin hepsinin kesesine bereket. Hepsinden Allah razı olsun, hepsinin emeğine sağlık.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tarhana çorbası alandakilere dağıtıldı.

Author: admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir