Olimpiyatlarda ikinci alarm: Tahliye edildi

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde, Saint-Charles Garı unutulan valiz nedeniyle tahliye edildi. Fransız ulusal demiryolu şirketi (SNCF) güney biriminden yapılan açıklamaya göre, saat 09.00 sularında ortaya çıkan bu olay, tren seferlerinde aksamalara yol açtı. Valizin bulunduğu garda seferler yaklaşık bir saat süren kesintinin ardından yeniden başladı.

Yine dün, Fransa’da Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine saatler kala, ülke genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles bölgelerinde tren hatlarına yönelik kundaklama eylemi gerçekleştirilmişti. Vergigny’deki bir tren hattına yapılan kundaklama girişimi ise engellendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ancak failler henüz bulunamadı. Kundaklamalar sonucu özellikle Atlantik, kuzey ve doğu yönündeki tren seferlerinde aksaklıklar yaşanıyor.

SNCF’in dün yaptığı açıklamalara göre, ülkenin doğusuna hareket eden tren seferlerinin bugün normal şekilde yapılması bekleniyor. Ancak kuzey yönündeki seferlerin yüzde 80’i 1 ila 2 saat gecikmeli olarak hareket edecek. Ayrıca, Fransa’nın Bretonya ve güneybatısına giden her üç seferden ikisinin 1 ila 2 saat gecikmeli yapılacağı bildirildi.

Author: admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir