Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis Çalışanlarının Dikkatine: Bel, Boyun ve Sırt Ağrılarına Son!

Hareketsiz yaşamın sadece kalp rahatsızlıkları, obezite ve diyabet gibi metabolik hastalıklara yol açmadığını, aynı zamanda dolaşım ve sindirim sistemi bozukluklarına da sebep olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, ofis çalışanlarında en sık görülen şikayetlerin bel, boyun ve sırt ağrıları olduğunu vurguladı.

Uzun süre masa başında oturmanın omurganın uygun olmayan pozisyonda kalmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Ağırman, bu durumun kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ifade etti. Yanlış duruş ve oturuşların kas kısalıklarına, omurga eğriliğine, kemik erimesine ve disk fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Ağırman, özellikle ofis çalışanlarının oturma düzenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Omurganın sağlığı için dik oturma pozisyonunun önemine değinen Doç. Dr. Ağırman, bel destekli sandalyelerin tercih edilmesi gerektiğini ve monitör ekranına bakarken başın dik tutulması gerektiğini belirtti. Oturma düzeniyle ilgili olarak yapılması gereken küçük değişikliklerin omurga sağlığını önemli ölçüde iyileştirebileceğini söyleyen Ağırman, hareketsizlikle mücadelede alışkanlıkların değiştirilerek daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesinin büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Egzersizin hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ağırman, oturmalı işlerde çalışanların iki saatte bir 5 dakikalık germe egzersizleri yapmalarını, ayrıca yarım saatte bir kalkıp 2 dakika yürümelerini önerdi. Küçük hareket molalarının vücudu rahatlatacağını ve ağrıları önleyebileceğini belirten Ağırman, ofis çalışanlarının daha sağlıklı bir yaşam için küçük önlemler alabileceğini ifade etti.

Related Posts

Kalp krizi geçirirken öksürmek işe yarar mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi. Doç. Dr. Çağlıyan, “Kalp damar tıkanıklığı olan bir durumda öksürmenin size hiçbir faydası olmaz. Öksürmek kalp damarınızı açmaz. Hatta ritim bozukluğunu tetikler. Bu inanış, şehir efsanesi” dedi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

3.300 katılımcıyla yapılan ankete göre Z kuşağı arasında yeni bir seyahat trendi yükseliyor. Yeni nesil beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada barındıran bütünsel bir tatil konsepti talep ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir