Küresel gıda endüstrisi İstanbul’da buluşuyor

F İstanbul 2025: Gıda ve İçecek Endüstrisinin Uluslararası Buluşması

Gıda ve içecek endüstrisinin en geniş kapsamlı ihracat fuarı olan F İstanbul 2025, 2–5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. Federal Fuar ve So Fuar iş birliğiyle gerçekleştirilecek fuar, bu yıl 17 farklı ülkeden binin üzerinde markaya ev sahipliği yapacak.

“Sürekli Yeni Ticaret Bağlantıları” mottosuyla yola çıkan etkinlik, 50 bin metrekarelik alanda kurulacak 700’den fazla stantta ziyaretçileri ağırlayacak. Fuarda bu yıl ilk kez El Salvador, Malezya, Mısır ve Slovakya gibi ülkeler pavilyonlarıyla yer alacak. Türkmenistan ise fuarın onur ülkesi olacak.

Fuara 120’den fazla ülkeden 15 bini aşkın profesyonel ziyaretçinin katılması bekleniyor. Sadece profesyonel alıcılara açık yapısıyla doğrudan ticaret odaklı bir platform sunacak olan fuar, Avrupa, Orta Asya, Orta Kuzey Afrika ve Orta Doğu’dan gelecek satın almacılarla Türkiye’nin üretim gücünü buluşturacak.

Fuar süresince altı ana kategoride ürün ve teknolojiler sergilenecek. Bunlar; işlenmiş gıda ve içecekler, kuru yemiş ve atıştırmalıklar, şekerleme ve katkı maddeleri, gıda üretim teknolojileri ve ambalaj çözümleri, otel/market ekipmanları ve hijyen/kişisel bakım ürünleri olacak.

Etkinlik boyunca “gıdanın geleceği”, “gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik”, “teknoloji ve gastronomi” gibi konuların konuşulacağı söyleşiler ve interaktif mutfak atölyeleri de ziyaretçileri bekliyor.

So Fuar İcra Kurulu Üyesi Alaaddin Orhan, fuarın yalnızca geçmiş yıllardaki katılımcılara değil, her yıl üzerine koyarak yeni ülke ve pazarlarla büyüdüğüne dikkat çekerek, “F İstanbul, üretici ve ihracatçılar için yalnızca ürünlerini sergileyecekleri bir alan değil; doğrudan ticaretle somut iş birliklerine dönüşecek bir buluşma noktasıdır” dedi.

Bu yıl fuarın onur ülkesi olarak katılan Türkmenistan’a dikkat çeken Orhan, iki ülke arasındaki gıda ticaret hacminin 2023 itibarıyla 155 milyon dolara ulaştığını, 2025’e kadar bu hacmin yüzde 5–7 oranında artmasının beklendiğini ifade etti. Özellikle organik bebek mamaları, vegan ürünler ve soğuk zincir süt ürünlerinin ihracatta öne çıkacağı öngörülüyor.

Related Posts

Türkiye’nin en büyükleri listesindeki demir çelik devi iflasın pençesinde

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden olan ve en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Sıddık Kardeşler Haddecilik finansal darboğaz nedeniyle konkordato ilan etti.

Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Denize kıyısı bulunmayan Anadolu kenti Kayseri, iç sularında yetiştirilen Türk somonlarını başta ada ülkeleri Japonya ve İngiltere olmak üzere 49 ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye’de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

Türkiye’de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

TCMB: Öncü veriler dezenflasyon sürecinin devamına işaret ediyor

TCMB: Öncü veriler dezenflasyon sürecinin devamına işaret ediyor

Ev alanlar ortada kaldı

Bursalı inşaat şirketi Atış Yapı’nın konkordato kararının ardından mağdurlar ortaya çıktı. Şirketin binlerce kişinin konutlarını teslim etmediği iddia edildi. Mağdurlar, hukuki süreç başlattı.

BYD’den üretimde yavaşlama kararı

Çin’in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, son aylarda üretimini ve genişleme hızını yavaşlatma kararı aldı. Şirket, bazı Çin fabrikalarında vardiyaları azaltarak ve yeni üretim hattı kurma planlarını erteleyerek bu adımı attı. Konuya yakın iki …