Borsada geçen hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse

Borsa İstanbul Geçen Haftayı Değer Kaybıyla Tamamladı

Borsa İstanbul, geçen hafta değer kaybıyla tamamlarken, özellikle haftanın son işlem gününde İsrail’in İran’a saldırmasıyla sert düşüş yaşandı. İçeride de sanayi verileri odakta yer aldı. BIST 100 endeksi, haftalık bazda düşerken, yatırımcısına kazandıran ve kaybettiren hisseler de belli oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi, geride bıraktığımız haftada jeopolitik gerilimle yön buldu. Yurt dışında İsrail’in İran’a yönelik saldırıları küresel piyasalarda sert fiyatlamalara yol açtı. Yurt içinde de veriler izlendi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,84 değer kaybederek 9.311,95 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul’da haftalık bazda endekslerde holding endeksi yüzde 1,52, sanayi endeksi yüzde 2,55 oranında değer kaybederken, bankacılık endeksi de yüzde 1,81 oranında değer kazandı.

En Çok Değer Kazanan 3 Hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 12,78 ile Enerya Enerji (ENERY) oldu.

Pasifik Eurasia Lojistik’i yüzde 11,91 ile Reysaş GYO (RYGYO), yüzde 11,32 ile Mavi Giyim (MAVI) izledi.

En Çok Değer Kaybeden 3 Hisseler

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksine bağlı hisselerde haftalık bazda en çok değer kaybeden hisselerin başında yüzde 18,89 ile Reeder Teknoloji (REEDR) gelirken, onu izleyen yüzde 10,68 ile Çimsa (CIMSA) ve yüzde 9,44 ile Yeo Teknoloji (YEOTK) olarak sıralandı.

Yatırımcıların En Çok İşlem Yaptığı Hisseler

BIST 100’de hafta boyunca gerçekleşen hacim 385 milyar 65 milyon TL oldu.

Piyasada en çok işlem yapılan hisselerde ilk sırada 34 milyar 3 milyon TL ile Türk Hava Yolları (THYAO) hissesi geldi. Piyasadaki hacmin 26 milyar 800 milyon TL’lik kısmı Yapı Kredi Bankası (YKBNK) hissesinde ve 25 milyar 676 milyonu da Akbank (AKBNK) hissesinde yapıldı.

Piyasa Değeri En Yüksek Hisseler

BİST 100 endeksinin toplam piyasa değeri 8 trilyon 450 milyar TL oldu.

Borsa İstanbul’da hisseleri işlem gören en değerli şirketler, 645 milyar 240 milyon lirayla ASELSAN (ASELS), 492 milyar 240 milyon lirayla Garanti BBVA (GARAN) ve 375 milyar 300 milyon lirayla Enka İnşaat (ENKAI) oldu.

Related Posts

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Demir çeliğin öncü markasından kötü haber! Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesindeydi

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Sıddık Kardeşler Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ, hakkında İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçici mühlet kararı verdi. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 500 SANAYİ KURULUŞUNDAN BİRİYDİ 1967 yılında Karabük’te …

Türkiye’nin en büyükleri listesindeki demir çelik devi iflasın pençesinde

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden olan ve en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Sıddık Kardeşler Haddecilik finansal darboğaz nedeniyle konkordato ilan etti.

Kayseri’den 49 ülkeye balık ihracatı

Denize kıyısı bulunmayan Anadolu kenti Kayseri, iç sularında yetiştirilen Türk somonlarını başta ada ülkeleri Japonya ve İngiltere olmak üzere 49 ülkeye ihraç ediyor.

Küresel gıda endüstrisi İstanbul’da buluşuyor

Gıda ve içecek endüstrisinin en geniş kapsamlı ihracat fuarı olan F İstanbul 2025, 2–5 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. Federal Fuar ve So Fuar iş birliğiyle gerçekleştirilecek fuar, bu yıl 17 ülkeden binin üzerinde …

Türkiye’de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu

Türkiye’de geçen yıl üretimden yapılan sanayi ürünleri satışı 18,8 trilyon lira oldu